ул. Хаджи Димитър Асенов 134, Стара Загора +359895619104

Регистрация на фирма в Стара Загора от счетоводна къща Алфа Акаунинг

Регистрация на фирма

Освен счетоводно обслужване Алфа Акаунтинг предлага и пълно съдействие при изготвянето и подаването на документите за регистрация на фирма. Входирането на документите в търговския регистър може да се извърши електронно, което значително намалява държавната такса. Регистрацията на фирма отнема около 3 дни. Регистрацията на фирма с Алфа Акаунтинг ще Ви спести време и излишни разходи.

8 стъпки при регистрацията на фирма

Често задавани въпроси при регистрацията на фирма

В общия случай най-подходящата фирма е дружеството с ограничена отговорност - ЕООД или ООД. Разликата между двете е само в броя на учредителите. При ЕООД имаме само един учредител (едноличен собственик на капитала), а при ООД – двама или повече.

Хонорарът на Алфа Акаунтинг за регистрация на фирма е 150 лева. Отделно има и други разходи по откриването на нова фирма като държавна такса, нотариални такси, банкови такси за откриване на набирателна сметка и разходи за издаване на електорнен подпис. Виж повече за разходите

Електронният подпис ще се използва за регистриране на фирмата по електронен път. Това не само ще ви спести много ценно време, но и доста разходи. Ако регистрацията на фирма се извършва на ръка, държавната такса ще ви струва 110 лв. А ако е онлайн с вашия електронен подпис - 55 лв. Електронният подпис ще ви е нужен и занапред. Той улеснява подаването на различни видове документи към НАП, НСИ, Агенцията по вписванията, НОИ, Инспекция по труда, Държавната администрация и други.

За да започнем процедура по регистрацията на фирма е необходимо за посетите нашия офис с лична карта - на ул. Хаджи Димитър Асенов 134, Стара Загора. Ще получите цялостно съдействие и персонално отношение в хода на процедурата.

Без значение колко опитен е един специалист, винаги съществува теоретична възможност за отказ от вписване. Това може да се дължи на различни фактори – например неволна грешка в документацията. Ако това е случи, грешката трябва да бъде коригирана в съответния срок. Това няма да доведе до допълнителни разходи, а само ще забави процедурата. При пропуснат срок за корекция документите трябва да бъдат входирани наново. Алфа Акаунтинг поема изцяло разходите по повторното подаване на документите за вписване, като за клиента не възникват никакви допълнителни финансови ангажименти.

Колко струва откриването на фирма?

Цена, разходи и капитал

  • Изготвяне и входиране на документите в ТР от Алфа Акаунтинг: 150 лв.
  • Издаване на електорнен подпис (B-trust): 27лв.
  • Държавна такса за регистрация на фирма (електронно): 55лв.
  • Откриване на набирателна сметка: 15-25лв.
  • Разходи за нотариална заверка на документи: 10-15лв.
  • Минимален капитал при регистрация на фирма: 2лв.

ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Регистрация на фирма

Необходими документи за откриване на нова фирма

Учредителен акт (ЕООД) / Дружествен договор (ООД)
Протокол-решение на едноличния собственик (ЕООД) / Протокол от учредително събрание (ООД)
Образец от подписа на управителя/управителите
Декларация по чл. 141, ал. 8 от ТЗ
Декларация по чл. 13, ал. 4 от ЗТР
Вносна бележка за внесен капитал
Квитанция за платена държавна такса

10:00 - 18:00

Пон.-Пет.

+359895619104

Пон.-Пет.

Стара Загора

Хаджи Димитър Асенов 134